Waarom?

Waarom in de politiek? Het is een vraag die ilse wel vaker krijgt. Hier haar antwoord:

 • Soms is het beter om actief dingen te willen veranderen, dan passief langs de zijlijn commentaar te geven.
 • Iemand met een kritische blik en zin voor realisme zal altijd een meerwaarde zijn voor een lokaal bestuur.
 • Het draait niet om macht of aanzien, maar om de kans te krijgen een verschil te kunnen maken voor ALLE inwoners van Heist-op-den-Berg.
 • Onbekend is onbemind, soms is het beter je ergens in te gooien, dan je je een heel leven te moeten afvragen of je geen kansen hebt laten liggen.
 • Er is al heel wat over geschreven maar het is een feit: er zitten veel te weinig vrouwen in de (lokale) politiek.
  • Vrouwen spelen vaak een grotere rol in het gezin als het gaat over de zorg voor de kinderen, nemen een (groot) deel van het huishouden voor hun rekening en beslissen vaak om minder te gaan werken om werk, privé, kinderen en een huishouden beter te kunnen combineren. Hierdoor staan vrouwen dichter bij lokale dienstverlening zoals kinderopvang, vrijetijdsaanbod, ouderenzorg, …
   Het lijkt daarom ook logisch dat een vrouw andere accenten wil leggen in het lokaal beleid.
  • De pariteitswetten bepalen dat er een genderevenwicht dient te zijn in de kieslijsten. Dit wil NIET zeggen dat de vrouwen op onze CD&V lijst er alleen staan als “vulsel” omdat ze vrouw zijn. Eén voor één hebben deze vrouwen hun kwaliteiten en kunnen ze zeker hun mannetje staan.

“Als voorzitter van Vrouw & Maatschappij ervaar ik dat vrouwen politiek anders bekijken en beleven. Ilse haar persoonlijke inbreng is heel erg waardevol met een vrouwelijke touch. Politiek talent is dicht bij de mensen staan; Ilse staat dicht bij de mensen. Denk maar aan haar acties voor de Bib-bus. Ze staat voor open communicatie, digitalisering is haar niet vreemd. Ilse zal met uw stem heel veel doen!! Kwaliteit daar gaat ze voor!”
Anja, voorzitter Vrouw & Maatschappij, CD&V Heist-op-den-Berg